Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowo-karmelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny gęsty 2 czubate łyżki
serek mascarpone 2 czubate łyżki
cukier puder 1 płaska łyżka
Syrop: karmelowy do kawy łyżki
krakersy garść
orzechy ziemne prażone na wierzch
sos czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowo-karmelowy

W miseczce mieszamy mascarpone z gęstym jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Następnie dodajemy powoli syrop karmelowy, znów mieszamy i próbujemy w trakcie czy masa nabrała delikatnie karmelowego smaku (Wszystko zależy od rodzaju używanego syropu może być konieczność dodania większej ilości. Uwaga! mamy uzyskać jedynie delikatny smak karmelu).

Na dno szklaneczki rozkruszamy w dłoniach krakersy. Następnie wykładamy naszą masę, wierzch polewamy sosem czekoladowym i posypujemy prażonymi orzechami ziemnymi (ilość wg uznania).

Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 08.04.2017 01:02
Dziękuję :)
Diana Rusiłowicz 07.04.2017 01:40
Pysznie wygląda.
Ola1young 04.04.2017 20:13
pyszny deser :)
ilka01 04.04.2017 12:02
super deser
Krzysztof15 04.04.2017 11:56
pyszny deserek
ben-ka 04.04.2017 10:56
Pychota ! takie słodkości bardzo lubię :)
gusia1000 04.04.2017 00:28
Bardzo dobry deser.
Bernadeta1 03.04.2017 20:05
smaczny deserek
tobi1989 03.04.2017 17:44
Zjadłoby się :)
MagdalenaIC 03.04.2017 17:01
Dziękuję :)
Małgorzata92 03.04.2017 16:38
Wspaniały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak