Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń 3 smaki
mleko 1,7 litr
śnieżka 1 op
rodzynki 5 dag
kakao 0,5 łyżeczki
cukier 6 łyżek
wiśnie 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy

Z pół litra mleka ugotować budyń śmietankowy dodając 2 łyżki cukru. Rozlać do salaterek, następnie ułożyć na nim drylowane wiśnie. Z kolejnego pół litra mleka i 2 łyżek cukru ugotować budyń czekoladowy i rozlać na budyń śmietankowy z wiśniami, następnie z kolejnej porcji mleka i cukru ugotować budyń o smaku owocowym i wylać go na budyń czekoladowy. Z 200ml mleka przyrządzić śnieżkę, dodać do niej rodzynki i przyozdobić nią budyń tworząc z niej śnieżne stożki. Kakao wsypać na sitko i oprószyć nim śnieżne stożki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.09.2013 11:37
ale pycha deser
ewka1978 23.09.2012 15:25
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak