Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Deser budyniowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń
3 smaki
mleko
1,7 litr
śnieżka
1 op
rodzynki
5 dag
kakao
0,5 łyżeczki
cukier
6 łyżek
wiśnie
1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy

Z pół litra mleka ugotować budyń śmietankowy dodając 2 łyżki cukru. Rozlać do salaterek, następnie ułożyć na nim drylowane wiśnie. Z kolejnego pół litra mleka i 2 łyżek cukru ugotować budyń czekoladowy i rozlać na budyń śmietankowy z wiśniami, następnie z kolejnej porcji mleka i cukru ugotować budyń o smaku owocowym i wylać go na budyń czekoladowy. Z 200ml mleka przyrządzić śnieżkę, dodać do niej rodzynki i przyozdobić nią budyń tworząc z niej śnieżne stożki. Kakao wsypać na sitko i oprószyć nim śnieżne stożki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.09.2013 11:37
ale pycha deser
ewka1978 23.09.2012 15:25
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak