Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser agrestowo - porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 0,5 szkl
agrest zielony 1,5 szkl
cukier 1/2 szkl
żelayna w proszku 1,5 łyżki
woda 3 szkl
kwiaty nasturcji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser agrestowo - porzeczkowy

Agrest przetrzeć przez sito. Żelatyne namoczyć i napęczniałą zagotowac z wodą i cukrem. po ostudzeniu połączyć z przecierem agrestowym.
Galaretkę przełożyc do kompotierek , a gdy będzie tężała dodać do niej surowe porzeczki.
Można podac z bitą śmietaną. Udekorowac kwiatami nasturcji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak