Delikatny Łosoś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 szt
  • łyżki oliwy z oliwek

    2
  • żółtko jajek

    1
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • łosoś filet

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet myję, osuszam papierowym ręcznikiem i kroję na 4 porcje. Cytrynę również myję, parzę wrzątkiem. Połowę kroję na plasterki, z reszty wyciskam sok i skrapiam nim rybę. Następnie opruszam ją solą i pieprzem, wstawiam na godzinę do lodówki. Żółtko mieszam z oliwą, smaruje tym porcję ryby. Kładę na ruszcie grilla, piekę po 5 min. z każdej strony. Podaję przyozdabiając koperkiem i cytryną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anja3107 11.10.2010 18:15
pyszny ten łosoś
Emilia22 23.09.2010 07:28
mniam mniam
iwona332 18.09.2010 00:39
super
Kate131 11.08.2010 08:13
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat