Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne gołąbki pekińskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 1 szklanka
filet z indyka 0.8 kg
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kapusta pekińska 1 duża
sos pomidorowy wg. uznania

Porada

gołąbki są bardzo delikatne,należy uważać aby liście się nie rozerwały i nie rozgotowały

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne gołąbki pekińskie

ryż ugotować w osolonej wodzie al'dente.odcedzić wystudzić
mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa,dodać jajko i wymieszać z ryżem -doprawić do smaku

z kapusty delikatnie zdjąć liście, sparzyć je w lekko osolonej wodzie.
odciąć gruby rdzeń i zawijać farsz w liście,układać w brytfance

podlać odrobiną wody (lub bulionu) i dusić 45 minut na niewielkim ogniu

podawać z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.04.2015 13:07
ja tak jak @Janina nigdy nie robiłam gołąbków z pekinki, muszę spróbować
Pani Domu 19.03.2015 08:29
aż się głodna zrobiłam...
Janina 18.03.2015 16:56
Nigdy jeszcze nie robiłam gołąbków na kapuście pekińskiej;)
adelajda 18.03.2015 15:20
Też takie lubię
gosia561 18.03.2015 13:21
robię podobnie
R'n'G Kitchen 18.03.2015 12:47
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak