Delikatne gołąbki pekińskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż długoziarnisty

    1 szklanka
  • filet z indyka

    0.8 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • kapusta pekińska

    1 duża
  • sos pomidorowy

    wg. uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż ugotować w osolonej wodzie al'dente.odcedzić wystudzić
mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa,dodać jajko i wymieszać z ryżem -doprawić do smaku

z kapusty delikatnie zdjąć liście, sparzyć je w lekko osolonej wodzie.
odciąć gruby rdzeń i zawijać farsz w liście,układać w brytfance

podlać odrobiną wody (lub bulionu) i dusić 45 minut na niewielkim ogniu

podawać z sosem pomidorowym
Aleksandra/Olcia
gołąbki są bardzo delikatne,należy uważać aby liście się nie rozerwały i nie rozgotowały

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 16.04.2015 13:07
ja tak jak @Janina nigdy nie robiłam gołąbków z pekinki, muszę spróbować
Pani Domu 19.03.2015 08:29
aż się głodna zrobiłam...
Janina 18.03.2015 16:56
Nigdy jeszcze nie robiłam gołąbków na kapuście pekińskiej;)
adelajda 18.03.2015 15:20
Też takie lubię
gosia561 18.03.2015 13:21
robię podobnie
R'n'G Kitchen 18.03.2015 12:47
Pyszności <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat