Delikatna zupa ogórkowa na cielęcinie dla dziecka

Delikatna zupa ogórkowa na cielęcinie dla dziecka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do potraw

    1 pęczkek
  • makaron

    50 g
  • ziemnak

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • śmietana do zup

    4 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • cielęcina

    400 g
  • ogórek kiszony

    4 szt
  • kwas z ogórków

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Delikatna zupa ogórkowa na cielęcinie dla dziecka

1. Gotujemy wywar mięsny z jarzynką, z tym że warzywa potargowane na grubych oczkach tarki.
2. Po 40 minutach dodajemy ogórki, kostkę rosołową, natkę pietruszki.
3. Dodać makaron nitki, ziemniaki pokrojone w kostkę.
4. Gotujemy jeszcze 30 min, doprawimy solą i pieprzem oraz cukrem.
5. Zabielamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Małgorzata113 15.02.2011 09:08
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat