Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna surówka z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

sałata lodowa 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
jabłko 1 sztuka
ogórek kiszony 2 sztuka

Sos

koperek 1/2 sztuka
oliwa 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna surówka z jabłkiem

Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy z niego pestki. Kroimy go w średniej wielkości cząstki. Czerwoną paprykę oczyszczamy z ziaren i siekamy w średniej wielkości kostkę. Jabłko obieramy, usuwamy ziarna i przecinamy na pół talarki. Ogórki konserwowe kroimy w kółka.
Tak przygotowane składniki układamy w misce i polewamy sosem przygotowanym w osobnej misce. Sos ten to wymieszany z oliwą z oliwek i wodą koperek. Następnie dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak