Delicious Pineapple - Ananasowe pyszności

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    1 łyzka
  • margaryna

    1/4 kostki
  • aromat śmietankowy

  • cukier

    1/4 szkl
  • budyń

  • budyń waniliowy

    2 opakowania
  • mleko

    700 ml
  • cukier

    3 lyżki
  • ananas z puszki

    4-5 plastrów
  • Krem:

  • margaryna

    100 g
  • cukier puder

    pół szklanki
  • DODATKOWO:

  • posypka czekoladowa

  • alkohol

  • kremówka

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy. Gotowym ciastem wykładamy nasmarowane tłuszczem (margaryną/olejem) foremki na babeczki. Pieczemy ok 10 minut w temperaturze 180 st C.
Budyń:
Budyń gotujemy w 700 ml mleka z dodatkiem 3 łyżek cukru. Po ugotowaniu wrzucamy drobno pokrojonego ananasa i mieszamy. Wykładamy na babeczki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C na około 20-30 minut (aż się zapiecze a ciasto się przyrumieni). Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Krem:
Margarynę miksujemy a następnie stopniowo dodajemy cukier puder, później wlewamy alkohol (ja dałam wiśniowy dzięki czemu krem nabrał lekko różowego koloru). Kremówkę ubijamy w osobnej misce i dodajemy do margaryny. Dokładnie miksujemy (można też dodać barwnik spożywczy).
Gotowy krem nakładamy na całkowicie ostygnięte babeczki. Posypujemy posypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 07.02.2012 16:04
extra
SylwiaMagdaSabin 12.12.2011 14:15
cos pieknego
Elysse 28.11.2011 19:40
Dziękuję :)
kotlet 25.11.2011 22:49
to zdjęcie to prawdziwa sztuka kulinarna
Justyna Jussstiii 23.11.2011 10:03
super
kochanyptysiu 21.11.2011 21:05
swietny,zabieram do siebie
sunnymood 20.11.2011 10:25
Wyglądają bardzo apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat