De volaiile z szynką i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

  • oregano

  • ser żółty

    2 plastry
  • szynka

    2 plastry
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - De volaiile  z szynką i serem foto
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, cienko rozbijamy i nacieramy przyprawami: oregano, solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy plasterek sera i szynki. Ciasno zawijamy roladki. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 2 - De volaiile  z szynką i serem foto
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i smażymy z każdej strony. Przekładamy dewolaje do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku ok 15 min.
Krok 3 - De volaiile  z szynką i serem foto
Po wyjęciu z piekarnika kroimy w plasterki. Serwujemy dowolnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 02.11.2013 22:24
przystawka fajna
Ania84 18.10.2013 11:36
Fajnie smakują też na zimno jako dodatek do pieczywa!
joanna__s 17.10.2013 17:55
Pyszne, pyszne. Uwielbiam je!!
reniatka 17.10.2013 16:53
mniam ale smakowite
Krzysztof15 17.10.2013 15:51
pysznie wyglada
IwonaDD 17.10.2013 15:44
podanie niczym kółko i krzyżyk :)
Ania321 17.10.2013 15:38
smaczne danie :)
aniagdz 17.10.2013 15:33
ciekawy przepis;)
Jusiaa 17.10.2013 14:44
Wygląda imponująco :)
msmors 17.10.2013 14:25
super, bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat