Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 40 dag
jajko ugotowane na twardo 2,3 sztuki
żółty ser starty 10 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z brukselki

Brukselkę dusimy w garnku pod przykryciem w małej ilości osolonej wody.Odcedzamy.Do wysmarowanej masłem brytfanny wkładamy pokrojone w plastry jajka , solimy i przykrywamy je brukselką zalewamy śmietaną zmieszaną z tarty serem .Z wierchu posypujemy gałką muszkatołową i pieczemy kilka minut w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak