Danie z afrodyzjakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0,5 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • jabłka

    2 sztuki
  • gruszka

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • serek mascarpone

    175 gram
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • imbir

    1 szczypta
  • cynamon

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulkę, kurczaka, jabłka i gruszkę kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki. Przysmażamy na patelni cebulę, dodajemy kurczaka i smażymy aż nie będzie surowy. Dodajemy marchewkę, jabłka i gruszkę i dusimy pod przykryciem przez 7 minut. Następnie dokładamy serek mascarpone lub śmietanę kremówkę, doprawiamy dużą szczyptą imbiru, cynamonu, pieprzu białego i soli. Danie powinno być dość ostre żeby pobudzić zmysły. Ale jeżeli nie lubicie ostrego - to musicie z umiarem użyć przypraw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandraa 09.07.2012 13:05
fajne połączenie składników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat