Dama w bieli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    0,5 litra
  • serek homogenizowany

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • ananas w puszce

    1 szt
  • rodzynki

  • galaretka ananasowa

    1 szt
  • mleko

    0,5 litra
  • biszkopty okrągłe

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać cukier waniliowy i serki homogenizowane. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, przestudzić, dodać do masy. Wsypać wcześniej namoczone rodzynki i cząstki ananasa. Tortownicę wyłożyć nasączonymi mlekiem biszkoptami. Wyłożyć na nie tężejącą masę. Na to wylać galaretkę z garstką rodzynek. Wstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 12.04.2011 08:08
super
halinka1011 11.04.2011 08:40
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat