Daktyle w winie marsala

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • daktyle

    500 g
  • laska cynamonu

    1 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • listki mięty

    kilka
  • prażone orzeszki pinii

    kilka
  • wino

    500 (marsala)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

daktyle kroimy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i wkładamy do miseczki. Wlewamy marsalę do garnka i podgrzewamy z cynamonem, cukrem, syropem imbirowym i listkami mięty. Daktyle zalewamy płynem i pozostawiamy do schłodzenia. Przed podaniem dekorujemy orzeszkami piniowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula5 18.05.2012 23:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat