Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowo-cebulowe mielone z szynki...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko 1 sztuka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat - ile potrzeba
ząbki czosnku 6 sztuk
cebula 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowo-cebulowe mielone z szynki...

czosnki ząbki utrzeć w moździerzu z odrobiną cukru na papkę i dać do mielonej szynki

dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut

na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy

my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 10.08.2014 10:17
zjadłbym teraz
Bernadeta1 09.08.2014 17:13
smaczne mielone
agnieszka214 09.08.2014 15:45
pysznie wygladaja mnima
fotoviderek 09.08.2014 11:56
Takie mielone to ja lubię :)
molanka 09.08.2014 09:35
mielonych z czosnkiem jeszcze nie próbowałam
Patriszja
Patriszja 09.08.2014 09:05
mmmm muszą być pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak