Czosnkowe pałki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    8 małych sztuk
  • olej

    4 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól

    wg uznania
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
Do oleju dodać wyciśnięty czosnek, sól, przyprawę do kurczaka po staropolsku i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
Do marynaty włożyć pałki z kurczaka, wymieszać tak, żeby marynata pokryła całe mięso. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
Po tym czasie mięso zrumienić z każdej strony na oleju.
Krok 4 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
Do rumianych pałek wlać ok. 2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 27.07.2013 23:34
Musiały wyśmienicie smakować.
Ewelina47 06.09.2012 21:12
musz? by? pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat