Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czosnkowa wątróbka na pierzynce

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
500 g
czosnek
1/2 główki
cebula biała
2 szt
mąka
do obtoczenia
masło
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa wątróbka na pierzynce

Wątróbkę umyć, oczyścić i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić sola i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na niej przepołowione ząbki czosnku. Wątróbkę odtoczyć w mące. Smażyć na tłuszczu z czosnkiem na rumiano. Przewrócić na druga stronę i dodać pokrojone w piórka cebule. Serwować z kiszonymi ogórkami ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.04.2014 12:29
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak