Czosnkowa karkówka do chleba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    1,5 kg
  • czosnek

    6 ząbków

marynata

  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • cząber

    1-2 łyżeczki
  • liść laurowy

    5 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata : Oliwę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cząbrem, papryką, solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym, dokładnie mieszamy. Mięso smarujemy marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 4 godz. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Czosnek obieramy i kroimy na pół, plasterkami czosnku obkładamy karkówkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok, 1, 5 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 16.08.2015 15:05
super mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat