Czorba octowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • ryż

    0,5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • cząber

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    3 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do litra gotującej się posolonej wody wrzucamy pokrojona drobno cebulę oraz ryż. Gotujemy na umiarkowanym ogniu. Po dwudziestu minutach dorzucamy zasmażoną w oleju mąkę. Dodajemy przyprawy i gotujemy do momentu ugotowania ryżu. Przed podaniem przyprawiamy octem lekko rozrobionym zimną wodą. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat