Czeska kapuściana z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

  • olej

    2 łyżki
  • łyżeczka słodkiej papryki

  • główka białej kapusty

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    4 szt
  • kiełbasa

    20 dag
  • majeranek

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekana cebulę podsmażyć w garnku na oleju, opruszyć papryka i zalać 1 i1/2 l wody.Dodac poszatkowaną drobno kapuste, sól, pieprz do smaku, gotuj ok 20 min.Obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę, kiełbase w plasterki wrzuc do zupy.Gotuj aż ziemniaki zmiękna.Zagęść mąką rozrobioną w śmietanie mieszajac , szybko zagotuj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 13.10.2010 08:10
widzę, że lubisz czeską kuchnię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat