Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
chorizo
250g -
fasola czerwona
1 puszka ok.300g -
papryka czerwona
1 -
cebula czerwona
1 -
czosnek
1 ząbek -
passata pomidorowa
1 szklanka -
woda
1/2 szklanki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
ocet winny czerwony
1 łyżka -
cukier
1 łyżeczka -
oregano
1/2 łyżeczki -
natka pietruszki
ew. do dekoracji
Sposób przygotowania
Do garnka dodajemy chorizo i smażymy aż się lekko zarumieni i puści sporo tłuszczu, następnie wyjmujemy kiełbaskę na talerz z papierem ręcznikowym. Do garnka z tłuszczem po chorizo dodajemy cebulę i czosnek, całość smażymy ok. 2 minuty, po tym czasie dodajemy paprykę i smażymy kolejne 2 minuty. Do całości dodajemy chorizo, passatę pomidorową, fasolę oraz resztę skłaników (przyprawy, wodę oraz ocet winny). Całość dusimy ok.15 minut na małym ogniu.
Danie można podawać samodzielnie np. z chlebem lub z ryżem.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się