Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona surówka z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 5
burak ćwikłowy 1
cebula 0,5
majeranek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona surówka z marchewką

Marchewki strugamy, myjemy a następnie ścieramy na tarce z grubymi oczkami, Buraka gotujemy ze skórką w osolonej wodzie do miękkosci, gdy wystygnie obieramy ze skórki i również ucieramy. Cebulę kroimy w drobną kostke i dodajemy do warzyw. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka ma czerwone zabarwienie - podajemy do obiadu jako surowke

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.10.2013 08:38
mnie się taka surówka podoba
Ada-Gaba 26.01.2013 17:28
super
RenataZ-et 29.06.2012 16:36
pycha
Magdalena/26Mooi 06.12.2011 16:58
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak