Czerwona surówka z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    5
  • burak ćwikłowy

    1
  • cebula

    0,5
  • majeranek

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki strugamy, myjemy a następnie ścieramy na tarce z grubymi oczkami, Buraka gotujemy ze skórką w osolonej wodzie do miękkosci, gdy wystygnie obieramy ze skórki i również ucieramy. Cebulę kroimy w drobną kostke i dodajemy do warzyw. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka ma czerwone zabarwienie - podajemy do obiadu jako surowke

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 17.10.2013 08:38
mnie się taka surówka podoba
Ada-Gaba 26.01.2013 17:28
super
RenataZ-et 29.06.2012 16:36
pycha
Magdalena/26Mooi 06.12.2011 16:58
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat