Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki 30 dag
ugotowane buraki 2
wędzona pierś z kurczaka 15 dag
majonez 4 łyżki
cebula 1
sól
pieprz
listki natki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka

1.Śliwki myję, osuszam, wypestkowuję i kroję w paseczki. Ugotowane, ostudzone buraki kroję w kostkę. Cebulę obieram i bardzo drobno siekam.
2. Wędzoną pierś kurczaka kroję w dość cienkie plasterki. W salaterce mieszam śliwki, buraki i cebulę, dodaję majonez, oprószam całość solą i pieprzem.
3. Sałatkę obkładam plasterkami wędzonego kurczaka, dekoruję listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak