Czerwona kapusta z wędzona kiełbasa i jałowcem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa wędzona

    25 dag
  • jałowiec

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • kapusta czerwona

    pół szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbase kroimy w plasterki lub w kostkę i wrzucamy do garnka.
Dorzucamy też jałowiec.
Zalewamy szklanka wody i zagotowujemy.
Kapuste oczyszczamy i siekamy dosyc grubo.
Wrzucamy do garnka oprószając solą i pieprzem.
Kapustę gotujemy do miękkości mieszając co jakis czas.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat