Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z jabłkami...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 średnia
olej rzepakowy 1/4 szklanki
cebula 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Goździki całe Prymat 5 sztuk
cukier 4 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z jabłkami...

kapustę drobno pokroić do miski, zalać wrzątkiem, zamieszać i po 15 minutach odlać wodę z kapusty

na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojoną cebulę z 1 łyżką cukru, dodać pokrojone jabłka, liść laurowy, ziele angielskie i podsmażać z 3 minuty

dodać sparzoną kapustę, pozostały cukier, goździki, kucharka, wodę i dusić pod przykryciem z 20 minut, następnie dodać ocet jabłkowy, przyprawę w płynie, pieprz mielony

wsypać mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty

aromatyczna, smaczna duszona czerwona kapusta jest u nas częstym dodatkiem do wielu potraw, smakuje również do bułki z masłem.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak