Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
masło
5 dag
ocet jabłkowy
3 łyżki
suszone śliwki
1/2 szklanki
rodzynki
1/2 szklanki
jabłko
1 sztuka
pieprz czarny
do smaku
goździki mielone
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
1 szklanka
kapusta czerwona
1-1,25 kg główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkami

1. Kapustę siekamy, cebulkę drobno kroimy, jabłko obrać i pokroić w plasterki.

2. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną kapustę i smażymy ok 10 minut ciągle mieszając.

3. Na patelnie dodajemy cebulkę, wino oraz ocet i całość dusimy ok 15 minut.

4. Przyprawiamy goździkami, solą i pieprzem, dodajemy śliwki, rodzynki oraz jabłko i dusimy razem przez następne 15 minut. Pod koniec doprawiamy jeszcze do smaku gdy czegoś brakuje.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.10.2012 22:12
lubię i robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak