Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta duszona w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
olej do smażenia
sól
cukier
wino czerwone 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta duszona w winie

Kapustę szatkujemy. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wkładamy kapustę, solimy i cukrujemy(2-3 łyżki), mieszamy. Kiedy kapusta zmięknie tj około 10 minut, podlewamy kapustę winem i dusimy do jego odparowania. Smażymy, aby kapusta była miękka, ale lekko chrupiąca. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 20.12.2012 17:23
fajna
Adamorek 13.12.2012 23:41
ciekawa
Pietruszka 13.12.2012 23:03
Uwielbiam czerwoną kapustę. Na pewno jest bardzo smaczna.
Iwka 13.12.2012 21:21
pyszna
Ola1984 13.12.2012 21:15
Pysznie się zapowiada :)
Simeo 13.12.2012 21:02
super
IwonaKa 13.12.2012 21:01
taką lubię do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak