czerwona kapusta

czerwona kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuki
  • pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • ziela angielskiego Prymat

    2 ziarnka
  • ocet 10 %

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • kapusta czerwona

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mała główkę kapusty pokrążyć ugotować z liściem i zielem na półmiękko odcedzić. Pokroić cebule w kostkę. Obrane jabłko zetrzeć na grubych oczkach. dodać olej, ocet, przyprawy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (54)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

27.08.2013 23:08
pyszna kapustka

agogo2

09.04.2013 15:03
swietne, polecam

Maniek2

26.02.2013 08:01
mniam

Grazyna0211

14.11.2012 17:32
smaczny dodatek do obiadu

IKrakowianka

25.10.2012 22:31
uwielbiam taką kapustę

Norgiusz

30.05.2012 13:14
bardzo lubię

Ada-Gaba

17.01.2012 12:21
wyśmienita

kate.500

25.12.2011 21:55
pychotka

Dorota59

29.10.2011 15:07
bardzo lubimy

IZABELA29

14.10.2011 08:37
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat