czerwona kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuki
  • pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • ziela angielskiego Prymat

    2 ziarnka
  • ocet 10 %

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • kapusta czerwona

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mała główkę kapusty pokrążyć ugotować z liściem i zielem na półmiękko odcedzić. Pokroić cebule w kostkę. Obrane jabłko zetrzeć na grubych oczkach. dodać olej, ocet, przyprawy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (54)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 27.08.2013 23:08
pyszna kapustka
agogo2 09.04.2013 15:03
swietne, polecam
Maniek2 26.02.2013 08:01
mniam
Grazyna0211 14.11.2012 17:32
smaczny dodatek do obiadu
IKrakowianka 25.10.2012 22:31
uwielbiam taką kapustę
Norgiusz 30.05.2012 13:14
bardzo lubię
Ada-Gaba 17.01.2012 12:21
wyśmienita
kate.500 25.12.2011 21:55
pychotka
Dorota59 29.10.2011 15:07
bardzo lubimy
IZABELA29 14.10.2011 08:37
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat