czerstwy chlebek na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    4 łyżki
  • jaja

    3 szt
  • cynamon

  • masło

  • bułka czerstwa

    12 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka lekko ubijamy z cynamonem. Mleko lekko podgrzewamy i dodajemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia się cukru.Następnie wlewamy do jajek, mieszamy. Obtaczamy chleb z obu stron w masie i kładziemy na patelni odsmażając na złoty kolor z obu stron. Jeśli będzie mało słodkie można posypać cukrem pudrem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat