Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Czerowna kapustka

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól, pieprz
do smaku
ocet
łyżka
cukier
łyżka
olej
3 łyżki
kapusta czerwona
główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerowna kapustka

Z kapusty odrywamy pierwsze liście, płuczemy ją dokładnie po czym szatkujemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Mieszamy co jakiś czas do czasu aż woda odpruje,uważając aby kapusta sie nie przypaliła. Po tym czasie doprawiamy solą,pieprzem octem, cukrem oraz dodajemy 3łyżki oleju. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.06.2013 18:58
dobry dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak