czernina z królika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    2 łyżki
  • włoszczyzna

  • suszone śliwki kalifornijskie

    6 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • ziela angielskiego Prymat

    4 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • bulion

    1 kostka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • królik

    1 pierś
  • jabłka suszone

    4 szt
  • królik

    krew
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

krew mieszamy z octem aby nie zastygła królika włoszczyznę suszone owoce przyprawy gotujemy do miękkości do gotującego wywaru dodajemy krew wymieszaną z mąką dodajemy też kostki chwilę gotujemy doprawiamy do smaku podajemy z makaronem najlepiej swojskim grubo krojonym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dasada1 15.03.2011 19:22
ciekawe
dasada1 15.03.2011 19:22
ciekawe
marta0906 12.09.2010 20:59
Uuu krew biedny króliczek hehe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat