Czernina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    4 litry
  • krew z gęsi lub kaczki

    1 szklanka
  • susz owocowy

    15 dag
  • włoszczyzna

  • mąka

    1,5 łyzki
  • ocet

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

włoszczyznę pokroić w kostkę i z oczyszczonymi podrobami i suszem owocowym ugotować do miekkosci,dodać przyprawy.wyjac mieso,uzupwłnić wode,makę wymieszać z krwią,dodać do zupy,ostrożnie zagotować,aby się nie zważyła,doprawić octem,cukrem i solą do smaku.przecedzić.mozna podawać z makaronem jak z kluskami ziemniaczanymi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 16.07.2011 15:10
Nie dla mnie taka potrawa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat