Przepis i sposób przygotowania na: czereśniowy przekładaniec
6 białek ubijam na pianę dodaję małymi porcjami cukier ,żółtka oraz na koniec wodę ,mąki, proszek ,kakao mieszam w misce ,przesiewam do masy i delikatnie mieszam,
blaszkę ( prostokątną ) wykładam papierem do pieczenia i wylewam masę
,piekę 40 minut w 180 stopniach. po upieczeniu biszkopt studzę.
masa owocowa
galaretkę rozpuszczam w 1,5 szl.wody
kisiel robię w/g przepisu i schładzam
czereśnie dryluję
do zimnego kisielu dodaję galaretkę , mieszam na koniec dodaję owoce( czereśnie)
masa biała :
śmietanę 1/2 litra ubijam ,dodaję400 gr. serka homogenizowanego waniliowego oraz fix 2 szt.
zimny biszkopt przekroić na pół (wzdłuż)
na 1 biszkopt wlewam kisiel z galaretkę i owocami przykrywam 2 częścią biszkoptu na to masę białą , posypuje kakao i płatkami czekoladowymi .
na 3 godziny wstawiam do lodówki.