Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowo - porzeczkowy kompot.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
czarna porzeczka 1 szklanka
porzeczki czerwone 1 szklanka
cukier do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowo - porzeczkowy kompot.

1.Owoce dokładnie oczyszczamy i płuczemy,następnie dokładnie osączamy z wody.
2.Przygotowane owoce przekładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości owoców.Dodajemy cukier do smaku i przykrywamy,odstawiamy na chwilę,żeby kompot nabrał aromatu.Po tym czasie kompot przecedzamy i podajemy,zimny lub gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 26.04.2017 18:29
Dokładnie tak.
gusia1000 22.07.2015 22:35
Letni kompot.
Babeczka35 12.07.2015 08:04
Dziękuję:)
Anna133 10.07.2015 06:38
wygląda niezwykle apetycznie
Beatris 09.07.2015 22:28
Przepyszny kompocik:)
Ewa Wojtaszko 09.07.2015 21:29
schłodzony będzie idealny do obiadu :)
irenka 09.07.2015 20:22
pychotka,uwielbiam
cooked 09.07.2015 19:10
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak