Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie pod czekoladowymi wiórkami na francuskim cieście :-)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
czereśnie wg uznania
kropelki czekoladowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie pod czekoladowymi wiórkami na francuskim cieście :-)

Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić radełkiem na kwadraty

Rozbełtać jedno jajko w filiżance.

Posmarować rozbełtanym jajkiem każdy kwadrat ciasta.

Przekroić każdą czereśnię na połowę, wydrylować z pestki i poukładać na cieście francuskim.
Posypać wiórkami czekoladowymi.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez 15 minut.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.12.2015 15:04
Fajny pomysł na coś szybkiego, prostego i smacznego z ciasta francuskiego.
foczka-ks 06.12.2015 10:13
Twoje francuskie wypieki sa bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak