Czekoladowy torcik z herbatników

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    25 dag
  • czekolada deserowa

    20 dag
  • masło

    15 dag
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • płatki migdałowe

    5 dag
  • rodzynki

    2 dag
  • Skórka pomarańczowa kandyzowan

    2 dag
  • śliwki suszone

    5 dag
  • spirytus

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę dokładnie wyłożyć folią aluminiową. Do rondla włożyć masło, śmietanę i rozdrobnioną czekoladę, podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Następnie wsypać pokruszone herbatniki, płatki migdałowe, rodzynki, spirytus i pokrojone suszone śliwki. Wszystko dokładnie wymieszać. Łyżką przełożyć masę do przygotowanej tortownicy, wierzch posypać kandyzowaną skórką pomarańczową, przykryć folią i docisnąć. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Następnie zdjąć folię i pokroić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 05.01.2014 08:54
smaczny przepis
IlonaAlbertos 02.10.2012 15:45
Będę musiała przygotować :)
gosia47-47 26.11.2011 08:34
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat