Czekoladowy makaron z serem i truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron świderki

    400 gramów
  • twaróg

    250 gramów
  • jogurt naturalny

    200 gramów
  • cukier puder

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • truskawki

    200 gramów
  • miód płynny

    2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Do twarogu dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz jogurt. Ugnieść dokładnie za pomocą widelca. Truskawki umyć i osuszyć, usunąć szypułki. Zmiksować z miodem za pomocą blendera. Makaron wymieszać ze stopionym masłem. Do makaronu dodać ser i polać sosem truskawkowym. Podawać od razu po przygotowaniu.
Ola1984
Użyłam makaronu czekoladowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat