Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy Grog

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier drobny 10 dag
czekolada w proszku 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 1,5 szklanki
rum 1/2 szklanki
śmietana kremówka 15 dag
woda 1,5 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy Grog

Wodę zagotowujemy z cukrem w rondelku aż będzie syrop dodajemy czekoladę w proszku szczyptę cynamonu i odstawiamy na około 10 min aby składniki się połączyły. Ponownie podgrzewamy i dolewamy rum. Przelewamy do szklanek . śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i robimy kleksy szprycownicą do ciasta.podawać od razu. Można posypać po wierzchu cynamonem ale nie koniecznie. Tak wygląda gotowy do wypicia grog czekoladowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.01.2014 12:37
Mniam, już sobie wyobrażam jaki jest pyszny!
Klausia 10.03.2013 11:11
super, bomba energetyczna :D
Monika58 06.03.2013 17:05
przepyszny napój :)
babajaga1969 06.03.2013 14:56
wspaniały napój, na pewno doda energii i orzeźwienia :)
IwonaDD 06.03.2013 11:23
czekolada, rum hmmmm moje ulubione połączenie :)))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak