Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekoladowo-piernikowe fasolowe muffiny (bezglutenowe, bez mąki)

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki
1
jajko
3
mleko w proszku
1/3 szkl
jogurt naturalny
4 łyżki
ksylitol
4 łyżki (można użyć stewii, cukru)
siemię lniane
1 łyżka mielonego
miód
1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka (bezglutenowego)
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
kakao
5-6 łyżek
jabłko
1
żurawina suszona
kilka sztuk
orzechy włoskie
opcjonalnie

Porada

Do wnętrza babeczek dobrze jest dodać rodzynki, żurawinę, orzechy lub jabłko, maliny czy jagody.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-piernikowe fasolowe muffiny (bezglutenowe, bez mąki)

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy pod wodą, osuszamy a następnie gnieciemy tłuczkiem do ziemniaków lub w blenderze na puree. Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do fasoli i mieszamy ze sobą. Ciasto przelewamy do formy lub foremek na muffiny. Babeczki pieczemy 25-35 minut w temperaturze 170-180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 14.11.2015 10:18
Uwielbiam fasolowe wypieki!
Krystyna32 13.11.2015 21:04
bardzo apetyczne
RenataZ-et 13.11.2015 15:04
rewelacyjny pomysł!
Agnieszka-87-25 13.11.2015 14:54
fajny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak