Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe risotto z gotowanymi gruszkami
Kroki postępowania
W rondlu z grubym dnem rozpuścić masło. Kiedy zacznie się pienić dodać ryż , mieszać i smażyć ,aż ziarna staną się prawie szkliste.
mleko | 2,5 szklanki |
ryż | 0,5 szklanki |
masło | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 5 dag |
gruszki | 1 szt |
cukier | 2 łyżki |
woda | 1 szklanka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
cynamon Prymat | |
Goździki całe Prymat | |
konfitura z czarnej porzeczki | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: