Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZekoladowe pierogi z truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 50 dag
cukier waniliowy 2 op
woda ciepła 1 szk
czekolada w proszku 5 łyżek

Nadzienie

truskawki świeże 80 dag

Do polania

jogurt naturalny 1 szk
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: CZekoladowe pierogi z truskawkami

Truskawki oczyścić i przekroić na pół.
Mąkę przesiać do miski, dodać czekoladę oraz cukier waniliowy, na koniec dodać ciepłą wodę i zagnieść ciasto tak aby było elastyczne. Ciasto rozwałkować i wycinać za pomocą szklanki kółka. Do każdego kółka nakładać truskawki. Składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi.
W garnku zagotować wodę, wrzucić pierogi. Gdy pierogi wypłyną na wierzch gotować jeszcze około 2 -3 minut.
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Przed podaniem polać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 14.01.2015 22:52
Muszą być pyszne! Przepis bardzo ciekawy :)
mysza75 13.04.2014 23:05
jakie pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak