Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffiny z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki suche

cukier puder 200 g
mąka pszenna 250 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 czubate łyżki

Składniki mokre

mleko 250 ml
jajko 1 sztuka
olej roślinny 100 ml

Dodatkowo

rabarbar 2 sztuki
cukier kryształ 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffiny z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar myję, obieram i kroję na kawałki o gr. ok 0,5 - 1cm. Mieszam z cukrem i bułką tartą.
Krok 1 - Czekoladowe muffiny z rabarbarem foto
2
Osobno łącze ze sobą suche i mokre składniki. Mokre przelewam do suchych, łącze.
Krok 2 - Czekoladowe muffiny z rabarbarem foto
3
Ciastem wypełniam papilotki, na wierzch układam po kilka kawałków rabarbaru, delikatnie zatapiam go w cieście.
Muffinki piekę ok. 20min w temp. 200st.C
Krok 3 - Czekoladowe muffiny z rabarbarem foto
4
Upieczone muffiny pozostawiam do ostygnięcia po czym oprószam je cukrem pudrem.
Krok 4 - Czekoladowe muffiny z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 08.06.2014 23:24
musiały być pyszne :)
Cynamonka 08.06.2014 18:55
Szkoda, że mój rabarbar na ogródku już się skończył :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak