Czekoladowe muffinki

Lis

Czekoladowe muffinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki suche

  • mąka pszenna

    2 1/2 szk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier kryształ

    1/2 szk
  • sól

    1 szczypta
  • czekolada

    7 czekolada z jajek niespodzianek

Składniki mokre

  • masło

    3/4 kostki
  • jajko

    2 szt
  • mleko 3,2%

    1 1/2 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztopić, odstawić do przestudzenia.

Czekoladę ( w moim przypadku były to czekoladki po jajkach niespodziankach - ok. 7) posiekać w większe kawałki.

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia,szczyptę soli, cukier i czekoladę.

W drugiej misce wymieszać składniki mokre: w mleku roztrzepać jajko i dodać stopione masło.

Składniki mokre dodać do składników suchych - wszystko niedbale wymieszać.

Piekarnik nagrzać do 180 st. C.

Ciasto przełożyć do foremek silikonowych na mufinki lub do papilotek na ok. 2/3 ich wysokości.

Piec ok. 20-25 min. w tepm. 180 st. C. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 24.02.2017 19:54
wspaniale wyglądają
Ela15 14.02.2017 11:11
na pewno są pyszne
olkaaa 12.02.2017 20:47
wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat