Czekoladowe gruszki

Czekoladowe gruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4
  • czekolada

    1
  • woda

    3 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekoladowe gruszki

Gruszki obrać , pokroić na połówki, wydrążyć środek. Gruszki ułożyć na półmisku. Do rondelka wlać wodę mleko. Dodać połamaną czekoladę . Rozpuszczać na wolnym ogniu ciągle mieszając aż do uzyskania jednolitej aksamitnej konsystencji. Polać owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

zdeba 28.01.2013 21:37
super wygląda
Magda24 13.01.2013 19:17
rozkosznie smaczne
MAR3STA 21.12.2012 18:58
pyszne
Bernadeta1 15.12.2012 17:57
pysznie wyglądają
Mysiunia 18.08.2012 20:38
jakie smakołyki! :)
foczka-ks 16.08.2012 23:31
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat