Czekoladowe gruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4
  • czekolada

    1
  • woda

    3 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać , pokroić na połówki, wydrążyć środek. Gruszki ułożyć na półmisku. Do rondelka wlać wodę mleko. Dodać połamaną czekoladę . Rozpuszczać na wolnym ogniu ciągle mieszając aż do uzyskania jednolitej aksamitnej konsystencji. Polać owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zdeba 28.01.2013 21:37
super wygląda
Magda24 13.01.2013 19:17
rozkosznie smaczne
MAR3STA 21.12.2012 18:58
pyszne
Bernadeta1 15.12.2012 17:57
pysznie wyglądają
Mysiunia 18.08.2012 20:38
jakie smakołyki! :)
foczka-ks 16.08.2012 23:31
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat