Czekoladowe ciasto z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    100 ml
  • cukier

    180 g
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżka
  • jaja

    3 szt
  • mąka pszenna

    250 g
  • kakao

    25 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • czekolada gorzka

    200 g
  • cukinia

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem, dodać wanilię i stale ucierając wlać strumieniem olej. Mąkę przesiać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy jajecznej, wymieszać. Dodać odciśniętą z soku cukinię i czekoladę, wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do wyścielonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia35 03.10.2013 15:28
zapisuję do wypróbowania
ONY_za_kare 02.10.2013 16:25
przepyszne!
Alex_M 01.10.2013 22:58
ciasto jest przepyszne!
mysza75 01.10.2013 12:20
Pyszne ciacho :-)
Krakowianka 01.10.2013 09:25
ja kiedyś robiłam i mi nie wyszło ;/ musze z twojego przepisu sprawdzić!!! :)
Izabela9 01.10.2013 06:57
Pyszności.
miroslawa 01.10.2013 04:29
mniam mniam aż ślinka cieknie
Monika-twin 01.10.2013 04:28
Czekolada z cukinia,wow.
Ania321 01.10.2013 00:39
wygląda pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat