czekoladowe ciasto z borówka i wanilią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    150 gr
  • czekolada mleczna

    150 gr
  • masło

    200 gr
  • cukier

  • borówki

    1 szklanka
  • laska wanilii

    1 szt
  • herbatniki

    czekoladowe
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • śmietana 30%

    1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żelatynę namocz w wodzie( 1/4 szklanki)
do rondelka dodaj masło oraz czekolady i rozpuść ( można w kąpieli wodnej lub na bardzo małym gazie ) laskę wanilii przetnij i zeskrob wanilię dodaj do czekolady , w międzyczasie dodaj żelatynę ,zdejmij z ognia i wystudź.
śmietanę ubij z z 1/2 szklanki cukru,
do masy czekoladowej -zimnej dodawaj małymi porcjami śmietanę,delikatnie mieszaj ,dodaj borówki,(kilka zostaw )oraz kilka pokruszonych herbatników ,masę przelej do formy , posyp resztą borówek ,wsadź do lodówki na co najmniej 2-3 godz.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 20.03.2015 18:27
bardzo smakowite ciasto
wwwiolka 18.03.2015 10:59
Bardzo fajny przepis.
Magdalena Rysińska 18.03.2015 07:40
Naprawdę świetnie wygląda :)
DorotaZ 17.03.2015 21:56
Smakowicie się prezentuje:)
Ada-Gaba 17.03.2015 21:39
bardzo apetyczne
Kolorowa 17.03.2015 21:22
Fajne połączenie ;)
Wiktoria29 17.03.2015 20:50
fajny przepis
Barbara777 17.03.2015 19:44
piękne ciasteczko
cukiereczek 17.03.2015 19:20
dla wielbicieli czekolady Super
Renata9 17.03.2015 19:20
Bardzo smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat