Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czekolada gorzka
150 gr -
czekolada mleczna
150 gr -
masło
200 gr -
cukier
-
borówki
1 szklanka -
laska wanilii
1 szt -
herbatniki
czekoladowe -
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki -
śmietana 30%
1/2 l
Przepis i sposób przygotowania czekoladowe ciasto z borówka i wanilią
do rondelka dodaj masło oraz czekolady i rozpuść ( można w kąpieli wodnej lub na bardzo małym gazie ) laskę wanilii przetnij i zeskrob wanilię dodaj do czekolady , w międzyczasie dodaj żelatynę ,zdejmij z ognia i wystudź.
śmietanę ubij z z 1/2 szklanki cukru,
do masy czekoladowej -zimnej dodawaj małymi porcjami śmietanę,delikatnie mieszaj ,dodaj borówki,(kilka zostaw )oraz kilka pokruszonych herbatników ,masę przelej do formy , posyp resztą borówek ,wsadź do lodówki na co najmniej 2-3 godz.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!
Komentarze (23)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (13)