Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasteczka z bakaliami i kardamonem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 2 szklanki
cukier puder pół szklanki
jajko 2 sztuki
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
sól 1 szczypta
kardamon mielony pół łyżeczki
rodzynki pół szklanki
wiórki kokosowe 2 łyżki
kakao ciemne 2 łyżki

Dodatkowo

mąka pszenna do posypania stolnicy

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 30 ciastek.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasteczka z bakaliami i kardamonem.

Takie ciasteczka można przygotować bardzo szybko. Są bardzo pyszne, chrupiące i czekoladowe. Idealne z filiżanką pysznej herbaty. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto jest dość twarde.

2. Następnie z ciasta odrywamy kawałki i na lekko posypanej mąką stolnicy toczymy kulki. Następnie je spłaszczamy formując ciasteczka. Wyszło mi 30 ciastek.

3. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia zachowując odstępy ponieważ znacznie urosną.

4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

5. Upieczone ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.06.2017 05:39
Dziękuję:)
Motorek 24.02.2017 08:59
wyglądają pysznie
gusia1000 22.02.2017 22:40
Dobre ciastka.
Krystyna32 22.02.2017 08:39
bardzo apetyczne
Babeczka35 22.02.2017 06:30
Dziękuję:)
Iwusia 21.02.2017 23:48
wyglądają mega smacznie
Renata9 21.02.2017 22:34
Pyszne ciasteczka :-)
Babeczka35 21.02.2017 21:35
Dziękuję:)
IKrakowianka 21.02.2017 21:05
super ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak