Czekoladowe babeczki z czarnymi malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • cukier

    1 szklanka
  • czekolada mleczna

    2 tabliczki
  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1 1/2 szklanki
  • olej

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 1/2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • czarne maliny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę posiekaj.
Mąkę,kakao,proszek do pieczenia oraz sodę przesiej do miski.
Dodaj cukier oraz czekoladę i wymieszaj.
W osobnej misce połącz mokre składniki,dodaj do suchych składników i wymieszaj.
Foremki do babeczek napełnij do 2/3 wysokości ciastem, W każdą babeczkę włóż kilka malin, ok 3-5.
Babeczki piecz w 190 C prze ok 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 23.07.2015 20:08
mniam...super babeczki
inka2012 23.07.2015 15:23
apetycznie wygląda :)
gusia1000 23.07.2015 13:08
To coś dla mnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat