Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szkl
kakao 2 łyżki
jajko 1 szt
olej 1/2 szkl
gorzka czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki

Mąkę, cukier, jajko, mleko, proszek do pieczenia, olej i kakao – miksujemy na jednolite masę.

Czekoladę siekamy na małe kawałki.

Do ciasta dodajemy czekoladę, mieszamy łyżką.

Do foremek na babeczki nakładamy porcję ciasta ok. 3/4 foremki.

Wkładamy do piekarnika 180 stopni ok 20 minut.

Wystudzone babeczki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 03.02.2014 14:29
dla początkujących bardzo fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak