Czekoladowe babeczki

Czekoladowe babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    1 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • gorzka czekolada

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, jajko, mleko, proszek do pieczenia, olej i kakao – miksujemy na jednolite masę.

Czekoladę siekamy na małe kawałki.

Do ciasta dodajemy czekoladę, mieszamy łyżką.

Do foremek na babeczki nakładamy porcję ciasta ok. 3/4 foremki.

Wkładamy do piekarnika 180 stopni ok 20 minut.

Wystudzone babeczki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

03.02.2014 14:29
dla początkujących bardzo fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat