Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka
180 g -
masło zimne
100 g -
jajko
1 sztuka -
kakao
1 łyżka -
cukier puder
2 łyżki -
sól
szczypta
Krem
-
serek mascarpone
250 g -
mleko
3 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżka -
czekolada gorzka
100 g
Wierzch
-
mandarynki w puszce w zalewie
150 g -
liczi w syropie
250 g
Przepis i sposób przygotowania Czekoladowa tarta z mandarynkami i liczi
Kroki postępowania



Wspaniałe, kruche ciasto z mocno czekoladowym i aksamitnym kremem przełamanym orzeźwiającymi owocami mandarynek i liczi uświetni każde rodzinne spotkanie, czy popołudnie przy kawie.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się