Czekoladowa kawa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • mleko

    pół szklanki
  • czekolada

    6 okienek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zalać gorącą wodą - pół szklanki. Czekoladę rozpuścić w mleku, cały czas mieszając. Gdy czekolada będzie płynna wlać ją do blendera razem z kawą. Miksować przez dwie minuty do uzyskania piany.
Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 11.11.2013 10:17
napiłabym się takiej kawki - pyszny napój
Aneta41 09.07.2012 19:51
kawki też nie odmówię
malaczarna23 17.05.2012 11:21
super
Iwusia 19.07.2011 09:07
super
Sylwia88 18.07.2011 18:44
pycha
Małgorzata113 18.07.2011 18:40
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat